Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Spring rollsy z krewetkami i warzywami i sosem sojowym - tańszy odpowiednik sushi do przygotowania w 15 minut.
Jedna sztuka ma tylko 93 kcal (137g)
B:7.5g T:1.9g W:12.3g
Do przygotowania spring rollsów wykorzystałam papier ryżowy z tapioką z marki Asia Flavours. Tapioka jest lekko strawna i idealna dla osób, które nie tolerują glutenu.
Do przygotowania 3 spring rollsów wykorzystałam:
Nie przyprawiam rollsów, bo sos sojowy jest słony.
Krewetki królewskie usmażyłam na maśle (10g) na złoty kolor. Około 4 minuty na stronę.
Papier moczymy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wykładamy na talerz, składniki dzielimy na 3 równe części i układamy na pieprze. Następnie zawijamy od góry i następnie zwijamy. Tak jak krokiety.
Super przekąska na gorące dni, posiadówkę ze znajomymi, czy po prostu w ramach chociażby kolacji.