Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Sos pomidorowy z kimchi w stylu azjatyckim z makaronem ryżowym z algami morskimi

Porcja ze zdjęcia dostarcza 370 kcal
B:31g T:4.9g W:50.5g
1 porcja sosu: 383g i 50g makaronu ryżowego Asia Flavours z algami morskimi

Ten sos jest całkiem inny, bo dodałam do niego kimchi. Moje odkrycie - to jakiego smaku dodaje to kiszone warzywa z dodatkami. Jeżeli lubisz nasze polskie kiszonki, polubisz i kimchi od Asia Flavours.

Kimchi super wpływa na metabolizm i trawienie, a w dodatku wspomaga odporność. Opakowanie 160g ma tylko 59 kcal!

Przepis na 4 porcje:

  1. Pierś z indyka (400g) marynujemy w przyprawach: Knorr - Czerwone Curry (całe opakowanie) i Kamis przyprawa do kuchni chińskiej (pół opakowania). Dodajemy też pieprz, 2 łyżki sosu sojowego i łyżkę oleju. Marynujemy - im dłużej tym lepiej. Jeśli nie lubisz ostrego daj zwykłe żółte curry.
  2. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy indyka, podsmażamy chwilę i dodajemy 100 ml przegotowanej wody, puszkę kimchi Asia Flavours i puszkę pomidorów krojonych. Po ok. 10 minutach dodajemy mieszankę chińską też Asia Flavours (220g), 2 łyżki sosu sojowego i pieprz. Dodajemy opakowanie kiełków fasoli mung - też. Gotujemy jeszcze 5-7 minut i gotowe.
  3. Sos podajemy z sezamem, kolendrą, prażoną cebulką i kilkoma kroplami sosu ze zdjęcia.


Musisz spróbować jak lubisz azjatyckie smaki! Czas przygotowania 25 minut, a jedzenia na 4 takie porcje.

 

 

Sos pomidorowy z kimchi

11 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: