Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Mój ulubiony czerwcowy obiad od dziecka. Latem smakuje najlepiej, ale można ten przepis odtwarzać również w inne pory roku. 

 

Porcja ze zdjęcia dostarcza 360 kcal

B:15.2g T:15.6g W:40.4g

 

Za fasolką szparagową już chodziłam z 3 tygodnie i wczoraj udało mi się kupić. Jak ja kocham nowalijki!

Jak nie znasz tego obiadu, to musisz go zrobić. Najlepszy!

 

Sposób wykonania:

  1. 150g ziemniaków skrobiemy i gotujemy w wodzie/na parze 20 minut, posypujemy koperkiem
  2. Fasolkę - 100g - obcinamy końce i gotujemy na parze/w wodzie 15 min. Ja mam garnek z dwoma piętrami i zrobiłam wszystko na raz
  3. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła, dodajemy łyżkę bułki tartej - wszystko mieszamy i dodajemy ugotowaną fasolkę. Dodajemy sól i pieprz.
  4. 5 liści sałaty rwiemy, kroimy dwie rzodkiewki i ogórka oraz szczypiorek - mieszamy z łyżką jogurtu naturalnego, solą i pieprzem
  5. Jajko smażymy na rozgrzanej patelni z łyżeczką oleju rzepakowego.

 

Uwielbiam!

 

 

Smaki lata czyli jajko sadzone, młode ziemniaki, fasolka szparagowa z bułką tartą oraz sałata z ogórkiem i rzodkiewką

25 sierpnia 2020

Najnowsze przepisy

Komentarze: