Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Śliwki pod pełnoziarnistą kruszonką. Banalny i szybki przepis.

Porcja ze zdjęcia dostarcza 288 kcal
B:4.8g T:12.2g W:40.6g
Ze składników wychodzi 6 porcji.

Przepis:

  1. 1 kg śliwek - kroimy na pół, wyciągany pestki i układamy w naczyniu.
  2. Do miski dodajemy 80g posiekanego zimnego masła, 120g mąki pszennej pełnoziarnistej, 4 łyżki błyskawicznych płatków owsianych, 20g cukru - ja dałam ksylitol, łyżeczka cynamonu. Ręką ugniatamy wszystkie składniki, aż powstanie kruszonka jak na zdjęciu.
  3. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (góra-dół).


Gotowe! Przepyszny deser!

Mojemu gościowi też smakował, więc specjalnie dla Ciebie kochana dodaję dzisiaj przepis.

Korzystajmy z sezony na śliwki, są w super cenie, a w dodatku mega zdrowe!

 

 

Śliwki z kruszonką

06 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: