Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Schab w sosie własnym z fioletowymi ziemniakami i surówką z pekinki.

Porcja ze zdjęcia dostarcza 535 kcal
B:54.7g T:15.1g W:48.3g

Przepis na schab już podawałam, jest na moim blogu. Tym razem sos jest bardziej czerwony, bo zrobiłam go na bazie resztki pomidorowej. Także jeżeli masz ochotę możesz też tak zrobić albo dać pomidorów w puszce. Tradycyjny przepis jest równie pyszny!

Fioletowe ziemniaki kupiłam pierwszy raz w @lidlpolska. Gotujemy je trochę dłużej. Dzięki swojej fioletowej barwie mają właściwości lecznicze, bo mają w sobie antocyjany. W smaku są takie same jak tradycyjne, bardzo mi przypominają te w czerwonej skórce i żółte w środku. Znacie je?

Surówki z pekinki nie robiłam tak dawno, a ostatnio przypomniała mi ją moja przyjaciółka!

 

Składniki:

  • Pół kapusty pekińskiej kroimy w kostkę
  • Dodajemy pół papryki
  • 5 łyżek kukurydzy
  • 1 czerwona cebula
  • Łyżeczka majonezu light @winiary
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • Przyprawy: czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz do smaku.

 

Wychodzi 4 porcje, jedna 71 kcal.
Co sądzisz o takim daniu?

 

 

Schab w sosie własnym

06 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: