Sałatka z tortellini, łososiem, szparagami, pestkami słonecznika i innymi warzywkami.
Porcja ze zdjęcia ma 455kcal
B:22.5g T:18.7g W:47g
(Możesz uciąć kcal, gdy dasz mniej tortellini - ja dałam 100g).
Sposób wykonania:
- Świeże tortellini RANA - szpinak i ricotta (z Biedronki)
- 3 szparagi wrzuciłam do wody po tortellini i gotowałam 6 minut. Suszone pomidory również wrzuciłam do szparagów w połowie ich gotowania. Kupuje pomidory ususzone bez oleju - bardzo duża oszczędność kcal i kasy.
- Ja zamówiłam na @krukam w listopadzie dwie paczki i mam do tej pory
- Łososia (40g), pomidorki (garść) i cebulę (3 plastry) kroimy.
- 10g pestek słonecznika (łyżeczka) prażymy z dwóch stron na suchej patelni na złoty kolor (ok. 4min)
- Wszystko posypałam przyprawą @kamis suszone pomidory z bazylią i czosnkiem praz pieprzem
- Możesz dodać oliwy lub jogurtu naturalnego jako sos - jednak farsz z tortellini jest kremowy i ja już nie dawałam nic.
Lubisz takie sałatki? Ja bardzo! W dodatku jest to super propozycja do pudełka - smakuje dobrze na zimno i na ciepło.
Gotowe!
