Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Sałatka z tortellini, łososiem, szparagami, pestkami słonecznika i innymi warzywkami.

Porcja ze zdjęcia ma 455kcal
B:22.5g T:18.7g W:47g
(Możesz uciąć kcal, gdy dasz mniej tortellini - ja dałam 100g).


Sposób wykonania:

  1. Świeże tortellini RANA - szpinak i ricotta (z Biedronki)
  2. 3 szparagi wrzuciłam do wody po tortellini i gotowałam 6 minut. Suszone pomidory również wrzuciłam do szparagów w połowie ich gotowania. Kupuje pomidory ususzone bez oleju - bardzo duża oszczędność kcal i kasy.
  3. Ja zamówiłam na @krukam w listopadzie dwie paczki i mam do tej pory 
  4. Łososia (40g), pomidorki (garść) i cebulę (3 plastry) kroimy.
  5. 10g pestek słonecznika (łyżeczka) prażymy z dwóch stron na suchej patelni na złoty kolor (ok. 4min)
  6. Wszystko posypałam przyprawą @kamis suszone pomidory z bazylią i czosnkiem praz pieprzem
  7. Możesz dodać oliwy lub jogurtu naturalnego jako sos - jednak farsz z tortellini jest kremowy i ja już nie dawałam nic.


Lubisz takie sałatki? Ja bardzo! W dodatku jest to super propozycja do pudełka - smakuje dobrze na zimno i na ciepło.

Gotowe!

 

 

Sałatka z tortellini i łososiem

12 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: