Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Sałatka z pieczonym indykiem i marchewką, tortellini, fasolką szparagową, szpinakiem i pomidorkami

Porcja ze zdjęcia dostarcza 309 kcal
B:31.6g T:3.6g W:35.6g

Sposób wykonania - przepis na 2 takie porcje:

  1. 200g piersi z indyka - kroimy na kawałeczki, dodajemy przyprawy: suszone pomidory, papryka słodka, zioła włoskie, sól, pieprz, polewamy łyżeczką oliwy z oliwek. Odstawiamy do lodówki na min. 15 min.
  2. Kroimy 2 marchewki w talarki
  3. Marchewkę i indyka wykładamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Po 7 minutach przewracamy wszystko na drugą stronę.
  4. Gotujemy 200g fasolki - 10 min od momentu zagotowania
  5. Tortellini Novelle (100g) - kupione w Stokrotce- może być inne (gotujemy według wskazówek na opakowaniu)
  6. Dodajemy garść szpinaku i kilka pomidorków. Wszystko posypałam suszonymi pomidorami i szczypiorkiem


Gotowe.
Szybkie, proste, pyszne - idealne na obiad, kolację zarówno w domu, jak i na wynos do pudełka.

 

 

Sałatka z pieczonym indykiem

29 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: