Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Porcja ze zdjęcia ma 312 kcal

B:24g T:15.7g W:43.8g


Składniki:

  • 70g krewetek
  • łyżeczka oliwy do usmażenia krewetek
  • natka pietruszki
  • ząbek czosnku


Na rozgrzaną patelnie dodajemy olej, następnie oliwę, czosnek w łupinkach i natkę pietruszki. Po ok. 1 minucie smażenia dodajemy krewetki. Smażymy z obu stron razem 3 minuty.

Reszta składników:

  • łyżeczka oleju z awokado
  • łyżka kukurydzy
  • pomidor
  • pół ogórka
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 100g makaronu pełnoziarnistego (po ugotowaniu)
  • 3g czarnuszki
  • 3g sezamu
  • cebula czerwona (3 plastry)
  • koperek
  • sól i pieprz do smaku.

 

Warzywa kroimy, makaron gotujemy. Wszystko wykładamy, polewamy olejem i posypujemy koperkiem, sezamem i czarnuszką. Samo zdrowie.

 

To jak? Twoje smaki? Mój dzisiejszy obiad, nie ukrywam - bardzo smaczny, a warzywa zawsze w modzie.

 

 

Sałatka z krewetkami, makaronem i warzywami

06 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: