Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Pyszny obiadek w 25 minut. Ryba, ziemniaki i marchewka z groszkiem. Jakie to pyszne!

Porcja ze zdjęcia to tylko 380 kcal
B:34g T:9.2 W:39.7
150g ryby / 150g ziemniaków / 150g marchewki z groszkiem

Przepis na dwie takie porcje:

  1. 300g ziemniaków gotujemy - ja ugotowałam na parze a następnie posypałam przyprawą do ziemniaków i suszonym koperkiem, bo świeży zapomniałam kupić.
  2. Opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem (450g) ugotowałam na parze, a następnie na patelni roztopiłam 30g masła i dodałam dwie łyżki bułki tartej. Wrzuciłam na patelnię ugotowaną marchewkę z groszkiem i przyprawiłam solą u pieprzem do smaku.
  3. Ryba - rybę kupiłam mrożoną. Było 500g w lodzie, bez lodu 350g - rozmroziłam, wsadziłam do naczynia żaroodpornego, a do ryby dałam - swa plasterki cytryny, wycisnęłam 3 ząbki czosnku, dodałam przyprawę do ryb od Kamis, pieprz i kilka listków natki pietruszki.
  4. Wszystko skropiłam oliwą z oliwek (pół łyżeczki) i wsadziłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekłam dokładnie 17 minut z termoobiegiem.


Gotowe!

 

 

Ryba z ziemniakami, marchewką i groszkiem

12 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: