Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Porcja ze zdjęcia dostarcza 498 kcal
B:37.9g T:15.9g W:53.1g


Składniki na 12 pulpetów w sosie:


Pulpety:
350g polędwicy z dorsza
2 jajka
10g sera grana padano
60g bułki tartej
5g masła


Przyprawy: do ryby Knorr bez soli, pietruszka suszona, czosnek niedźwiedzi, pieprz.


Sos:

  • pęczek koperku
  • 100 ml śmietany
  • 200 ml wody
  • 10g sera grana padano
  • łyżka mąki ziemniaczanej do zagęszczenia sosu
  • 10g masła
  • gnocchi (kupuję gotowe; 100g na porcję)
  • 500g szparagów (250g na porcje)
  • łyżeczka bulionu Winiary lub zamiast wody daj rosół/bulion warzywny.


Sposób wykonania:

  1. Do miski dodaję wszystko wymienione składniki i blenduję na jednolitą masę. Następnie formuję 12 małych pulpecików. Na patelni rozgrzewam masło, dodaję pulpety i obsmażam z dwóch stron na złoty kolor.
  2. W oddzielnym garnuszku dodaje masło, następnie wodę wymieszaną ze śmietaną i podgrzewam, ale nie gotuję. Na koniec ścieram ser grana padano i dodaje koperek oraz zagęszczam sos kleikiem ze skrobi. Jak nie potrzebujesz, to nie zagęszczaj.
  3. Pulpeciki dodaj do sosu.
  4. Gnocchi (100g na porcje) ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
  5. Szparagi gotuję 3-4 minuty we wrzącej wodzie.

 

Pulpeciki z dorsza w sosie serowo - koperkowym z gnocchi i szparagami

04 maja 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: