Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Zdrowy obiad w 15 minut. Polędwica z dorsza, gnocchi i warzywka. Jakie to było dobre!

Porcja ze zdjęcia dostarcza 394 kcal
B:29.7g T:8.4g W:53.2g


Przepis (wszystkie produkty są z Lidla):

  1. Gnocchi gotowe (świeże) ugotowałam zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. W garnku do gotowania na parze na dolne piętro dałam dorsza i parowałam go 15 minut, a na górne warzywa - 150g marchewki mino, 3 różyczki brokuła i 80g fasolki szparagowej (czas gotowania warzyw to ok.10-15 minut). Ja zawsze sprawdzam, jak są jeszcze trochę twarde, ale już gotowe to wyciągam. Nie ma nic gorszego niż rozgotowane warzywa. Pamiętajmy też o tym, że większość warzyw traci swoje wartości poprzez obróbkę termiczną.
  3. Dorsza posypałam przyprawą suszone pomidory z czosnkiem i bazylią od Kamis, warzywa posypałam czarnuszką i polałam olejem tłoczonym na zimno z ostropestu.


Jakie to było pyszne i sycące. Pycha!

 

 

Polędwica z dorsza

06 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: