Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Placuszki twarogowe ze skyrem waniliowym, dżemem malinowym i ziarnami kakao w towarzystwie arbuza w 15 minut.

Nie ma jak śniadanko w piżamce na balkonie! Kocham wiosnę i uwielbiam te placuszki.

Porcje ze zdjęcia ma 535 kcal
B:39.3g T:19.7g W:49.4g
1 placuszek - 33g - 60kcal

Przepis na 14 placuszków:

  1. Opakowanie twarogu chudego (250g) rozdrabiamy widelcem
  2. 3 jajka - białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywną pianę, a żółtka mieszamy z rozdrobnionym serem
  3. Łyżeczka proszku do pieczenia
  4. 2 krople aromatu waniliowego
  5. 3 łyżki mąki (2 jaglanej i 1 pszennej tortowej)
  6. Łyżka cukru pudru
  7. Wszystkie składniki łączymy, a na końcu dodajemy białka i delikatnie łączymy w jednolitą masę
  8. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie oleju (u mnie rzepakowy) z dwóch stron do zarumienienia placuszków (ok. 2 min)
  9. Dodatki: pół opakowania skyru waniliowego z Piątnicy, dżem 200% malina Łowicz, surowe ziarna kakao Purella i 150g arbuza.


Wolisz śniadania na słono czy na słodko? Ja raczej na słono, ale mam swoje ulubione śniadania na słodko, jak np. to i chętnie do niego wracam.

 

 

Placuszki twarogowe

12 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: