Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jeżeli ktoś jeszcze nie słyszał o spodach z Gusto Bello dostępnych w Biedronce (mają bardzo prosty skład (mąka, woda, drożdże, olej, sól). Można robić na patelni, albo w piekarniku. Ja wolę z patelni.

Cała pizza ma 646 kcal
B:29.1 T:25.5g W:72.3g

Składniki (moje ulubione):

  • 2 plastry szynki prosciutto
  • pół mozzarelli light
  • 6 oliwek
  • garść rukoli
  • 3 suszone pomidory z zalewy
  • 1 łyżeczka pesto moniki pesto calabrese
  • spód do pizzy


Sposób wykonania:

  1. Na suchą patelnię wkładamy spód do pizzy, podpiekamy z jednej strony, przekładamy na drugą i zmniejszamy ogień do minimum.
  2. Smarujemy koncentratem pomidorowym, ale ja tym razem użyłam pesto, którego użyłam też w ostatnim przepisie na makaron, tam masz nawet zdjęcie. Patelnię przykrywamy i czekamy aż ser się rozpuści.
  3. W piekarniku podobnie - ok. 10-15 minut w 180 stopniach (polecam obserwować).


To jak? Znasz spody do pizzy? Ja szczerze uwielbiam!

 

 

Pizza z szynką, mozzarellą i suszonymi pomidorami

23 lutego 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: