Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Smak tkwi w prostocie. Klasyczna pizza z patelni w 10 minut całkiem na legalu.

 

Jeżeli ktoś jeszcze nie słyszał o spodach z Gusto Bello dostępnych w Biedronce - mają bardzo prosty skład (mąka, woda, drożdże, olej, sól). Można robić na patelni, albo w piekarniku. Ja wolę z patelni.

 

Cała pizza ma 593 kcal

B:26.3g T:15.7 W:84.4g

 

Sposób wykonania:

  1. Na suchą patelnię wkładamy spód do pizzy, podpiekamy z jednej strony, przekładamy na drugą i zmniejszamy ogień do minimum
  2. Smarujemy 2 łyżeczkami koncentratu
  3. Układamy pół mozzarelli light, 6 koktajlowych, 1/3 cebuli białej oraz przyprawy - ostatnio moje top 3 - czosnek niedźwiedzi od #kotanyi, pieprz czosnkowy od #prymat i suszone pomidory z czosnkiem i bazylią od #kamis.
  4. Patelnię przykrywamy i czekamy aż ser się rozpuści.
  5. W piekarniku podobnie - ok. 10 - 15 minut.

 

Pizza jest totalnie klasyczna, ale tak pyszna, że nie mam pytań. Powstała jak zwykle spontanicznie, po prostu to miałam w domu. To jak? Znasz spody do pizzy? Ja już sobie nie wyobrażam bez nich życia.

 

 

Pizza z mozzarellą i pomidorkami

11 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: