Pizza w 10 minut - cała 520 kcal
Porcja ze zdjęcia ma 520 kcal
B:23.4g T:14.1 W:61.2g
Składniki:
- spody do pizzy z Biedronki (GustoBello) - super skład - tylko mąka, woda, oliwa, drożdże i sól
- 1 placek -1 łyżka sosu, bazylia, zioła włoskie, suszone pomidory, pieprz, sól (wszystkiego po szczypcie) - , pół cebulimój własny sos do pizzy - puszka pomidorów, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 ząbki czosnku
- 2 plastry sera camembert light (President)
- 2 plastry szybki z gotowanej piersi indyka
- 2 plastry suszonych pomidorów
- garść szpinaku
- 5g startego sera Grana Padano
Sposób wykonania:
- Spód do pizzy kładę na rozgrzanej patelni na 3 minuty, przekładam na drugą stronę, smaruję sosem, układam składniki i przykrywam przykrywką.
- Piekę na patelni na małym ogniu. Pizza jest gotowa jak ser się rozpuści.
Zjadłam tych pizzuni już z 30 sztuk jak nic. Od kiedy je odkryłam, nie jadłam pizzy poza domem.
