Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jak pasztet to tylko z kiszonym

Porcja ze zdjęcia dostarcza 356 kcal

B: 11.3g T:12.5g W:48.3g

2 kromki (80g) chleba żytniego pełnoziarnistego ze słonecznikiem, ogórek kiszony (60g), łyżeczka finuu (5g) oraz dwie porcje pasztetu (65.3g)

Przepis na pasztet (podzieliłam na 12 porcji).

Jedna 77 kcal B:4.6g T:3.3g W:8.2g

Składniki pochodzą z rosołu, przepis na mój rosół znajdziesz w zakładce zupy:

  • mięso z udka (200g)

 

Warzywa z rosołu:

  • cebula (100g)
  • marchewka (45g)
  • pietruszka (80g)
  • seler - korzeń (160g)
  • por (70g)
  • 1 jajko
  • 50g bułki tartej
  • 40g mąki owsianej lub zmielone płatki owsiane
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju rzepakowego (10g)
  • pół pęczka natki pietruszki i koperku


Przyprawy: do kurczaka, suszone pomidory, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi

Sposób wykonania:

  1. Piekarnik nagrzej do 180 stopni (góra-dół)
  2. Wszystkie składniki zblenduj.
  3. Naczynie (21 cmx14cm u mnie) wyłóż papierem do pieczenia, a na nie dodaj powstała masę.
  4. Piecz przez 20 minut w 180 stopniach, a następnie godzinę w 150 stopniach (góra-dół).


Bardzo mi miło, że tak lubicie moje sposoby na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu.

To jak? Kto robi?

 

 

Pasztet drobiowy z mięsa z rosołu

20 maja 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: