Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Pasta z jajka i tuńczyka z wiosenną sałatką z serem halloumi.

Takie proste, a takie pyszne. To jest najlepsza pasta z tuńczyka, a robi się bardzo łatwo i szybko! Porcja wychodzi na dwa śniadania - 8 porcji.

Porcja ze zdjęcia ma 541 kcal
B:32g T:28.2g W:41.2g

Sposób wykonania:

  1. Pasta: 4 jajka gotujemy na twardo, kroimy w kosteczkę. Gdy jajka się gotują kroimy szczypiorek (ok.4 łyżeczki wychodzi) i pół małej czerwonej cebuli.
  2. Tuńczyka zawsze wybieram w sobie własnym, bo ma mniej kcal niż ten w oleju. Do tego łyżka majonezu i 3 łyżki jogurtu naturalnego.
  3. Gdy chcesz oszczędzić kcal daj 4 łyżki jogurtu. Przyprawy: koperek suszony, natka pietruszki z czosnkiem, sól i pieprz do smaku.


Sałatka:

  • garść młodych listków z Biedronki lub garść szpinaku
  • plaster papryki
  • 5 czarnych oliwek
  • 30g sera halloumi grillowanego na suchej patelni z dwóch stron na złoty kolor (2 cienkie plasterki)
  • łyżeczka prażonych na suchej patelni na złoty kolor pestek słonecznika
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • sól + pieprz do smaku

 

 

Pasta z jajka i tuńczyka

12 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: