Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Ta pasta z pieczonej papryki i cieciorki to najlepsza pasta warzywna na kanapki jaką w życiu jadłam. Robi się ją tylko 15 minut! W dodatku pasta jest wegańska

 

Cała pasta - 645 g liczy 525 kcal

Pastę podzieliłam na 15 porcji:

1 porcja = 35 kcal B:1.5g T:1.3g W:4.1g

 

Przepis:

  1. Spody do pizzy z Biedronki (GustoBello) - podgrzewamy na suchej patelni z dwóch stron - super się komponuje z pastą
  2. Pieczona papryka (kroimy paprykę na kawałeczki i pieczemy przez 15 minut w 200 stopniach.
  3. Papryka ma być miękka, skórka ma odchodzić. Ściągamy skórę.
  4. 200g cieciorki konserwowej (Lidl)
  5. Cebula
  6. 3 ząbki czosnku
  7. 6 plastrów suszonych pomidorów w oleju
  8. Łyżeczka oleju z suszonych pomidorów
  9. Przyprawy: zioła toskańskie, papryka słodka, czosnek z natką pietruszki, sól, pieprz - według Twojego uznania
  10. Opcjonalnie polecam podprażyć na suchej patelni pestki słonecznika i posypać nimi pastę.
  11. Wszystkie składniki blendujemy. Ja to zrobiłam w dużym słoiku.

 

Gotowe!

Ta pasta pobiła nawet moją ulubioną pastę Wawrzyniec - Grillowany Bakłażan. Jest taka pycha i właśnie jem ją na śniadanie, 3 dzień.

Spróbuj koniecznie! Miłego dnia!

 

Pasta do smarowania pieczywa z pieczonej papryki i cieciorki

26 sierpnia 2020

Najnowsze przepisy

Komentarze: