Ta pasta z pieczonej papryki i cieciorki to najlepsza pasta warzywna na kanapki jaką w życiu jadłam. Robi się ją tylko 15 minut! W dodatku pasta jest wegańska
Cała pasta - 645 g liczy 525 kcal
Pastę podzieliłam na 15 porcji:
1 porcja = 35 kcal B:1.5g T:1.3g W:4.1g
Przepis:
- Spody do pizzy z Biedronki (GustoBello) - podgrzewamy na suchej patelni z dwóch stron - super się komponuje z pastą
- Pieczona papryka (kroimy paprykę na kawałeczki i pieczemy przez 15 minut w 200 stopniach.
- Papryka ma być miękka, skórka ma odchodzić. Ściągamy skórę.
- 200g cieciorki konserwowej (Lidl)
- Cebula
- 3 ząbki czosnku
- 6 plastrów suszonych pomidorów w oleju
- Łyżeczka oleju z suszonych pomidorów
- Przyprawy: zioła toskańskie, papryka słodka, czosnek z natką pietruszki, sól, pieprz - według Twojego uznania
- Opcjonalnie polecam podprażyć na suchej patelni pestki słonecznika i posypać nimi pastę.
- Wszystkie składniki blendujemy. Ja to zrobiłam w dużym słoiku.
Gotowe!
Ta pasta pobiła nawet moją ulubioną pastę Wawrzyniec - Grillowany Bakłażan. Jest taka pycha i właśnie jem ją na śniadanie, 3 dzień.
Spróbuj koniecznie! Miłego dnia!
