Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Naleśniki jaglane z parówką z kurczaka, sosem pomidorowym, awokado, serem i czerwoną cebulką w 15 minut

Jeden naleśnik dostarcza 274 kcal (171.5g)
B:12.6g T:18.1g W:11.8g

Przepis na 2 naleśniki:

  1. Naleśniki: 1 jajko, dwie łyżki mąki jaglanej, 3 łyżki mleka, 2 łyżki wody, łyżeczka oleju rzepakowego. Ciasto ma być dość gęste i „zatrzymywać się” na łyżce. Mieszamy na jednolitą masę i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z dwóch stron.
  2. Następnie naleśnika smarujemy pomidorami w puszce / sosem pomidorowym / ketchupem / koncentratem, kładziemy parówkę - u mnie tarczyński 100% mięsa z kurczaka (Biedronka), a następnie awokado (0.5 awokado rozgniatamy widelcem w misce, dodajemy przyprawy: czosnek, natka pietruszki, suszone pomidory, pieprz i mieszamy).
  3. Wykładamy awokado na naleśnika, dajemy pół plastra sera, plaster czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę i zawijamy w rulonik.
  4. Smażymy na małym ogniu na patelni pod przykryciem bez oleju z dwóch stron, aby ser się w środku rozpuścił, a składniki podgrzały.


Gotowe. Muszę przyznać, że było to pyszne śniadanko. Ja jem parówki i się to nie zmieni. Także wrażliwych na ten produkt z góry przepraszam. Możesz dać do środka łososia, szybkę czy więcej sera.

 

 

Naleśniki jaglane z parówką

12 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: