Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jak przepis Ci się podoba kliknij dwa razy w ekran i zapisz przepis na później.

Porcja ze zdjęcia dostarcza 548 kcal
B:20.4g T:28.6g W:52.4g

Składniki na 1 porcje jak ze zdjęcia:

  • kluski na parze (gotowe np. firmy Virtu)
  • mięso z udka kurczaka(obrane i poszarpane)
  • przyprawy do mięsa: do kurczaka, curry, czosnek niedźwiedzi/granulowany
  • awokado (40g) na dwa burgerki - rozgniecione widelcem i doprawione pieprzem oraz solą🥑
  • ogórek kiszony
  • łyżeczka majonezu light (10g)
  • 60g batatów i pół łyżeczki oliwy oraz przyprawa - polecam do batatów od Kotanyi a jak nie masz to paprykę słodką i czosnek.
  • papryczki chilli w oliwie z Lidla Italiamo


Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka doprawiam i podsmażam na suchej patelni na małym ogniu ok 5 minut.
  2. Kluski robię na parze według wskazówek na opakowaniu. Rozcinam na pół, smaruje awokado, układam kurczaka, ogórka i smaruje majonezem.
  3. Bataty kroje w kształt jak na zdjęciu, w misce mieszam z przyprawami i oliwą. Piekę w 200 stopniach przez 20 minut w piekarniku (góra-dół). Na ostatnie 5 min daję termoobieg, aby były chrupiące.


Tyle. Coś pysznego. Mięsa z dwóch udek wyszło na 6 takich burgerków. Daj znać jak Ci się podoba taki sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. A możesz masz swoje inne sposoby? Chętnie ja poznam, napisz w komentarzu.

 

Mini burgerki z udkiem z rosołu i frytkami z batatów

04 maja 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: