Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Makaron ze szpinakiem, fetą, łososiem i oliwkami w 15 minut. Jedno z moich ulubionych połączeń.

Porcja ze zdjęcia dostarcza 519 kcal

B:26.9g T:19.4g W:52.7g

Przepis (wszystkie składniki są z @lidlpolska):

  1. 80g makaronu gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (ja robię al dente).
  2. Na rozgrzaną patelnie dodajemy łyżeczkę oliwy i 100g mrożonego szpinaku
  3. Dusimy pod przykryciem ok. 5 min, następnie dodajemy 2 ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.
  4. Na koniec dodajemy 20g serka naturalnego Arla. Wszystko mieszamy.
  5. Do talerza wykładamy makaron, następnie szpinak, plaster sera typu feta (20g) oraz 4 oliwki.
  6. Wszystko posypałam czarnuszką.


Pyszne, szybkie i zdrowe.

Kto lubi taki makaron? Daj znać jakie makarony na szybko lubisz najbardziej. Moja trójca to ten, z pesto z bazylii i parmeńską, no i oczywiście spaghetti i carbonara. Nie no i makaron z serem. Dobra jest tego dużo co lubię.

 

 

Makaron ze szpinakiem, fetą, łososiem i oliwkami

06 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: