Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Makaron z soczewicy w sosie szpinakowo-serowym z wędzonym łososiem w 15 minut.

Porcja ze zdjęcia dostarcza 428 kcal
B:36g T:17g W:30.6g
*w tym 100g makaronu z czerwonej soczewicy Tiradelll po ugotowaniu.

Wszystkie produkty kupiłam w Lidlu @lidlpolska:


Przepis na 2 takie porcje:

  • Na patelni rozgrzewamy 15g masła, dodajemy 300g szpinaku mrożonego lub świeżego, dodajemy 4 ząbki czosnku i dusimy.
  • Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę light i na wolnym ogniu mieszamy, aż ser się rozpuści. Dolewamy 20ml śmietanki 12/18% (polecam z kartonika, nigdy mi się nie waży). Na koniec doprawiamy przyprawą suszone pomidory z chilli (koyanyi) oraz solą i pieprzem do smaku.
  • Podajemy z makaronem i 50g wędzonego łososia. Na wierzch dałam kiełki koniczyny.


Gotowe.

Makaron + szpinak + łosoś to wspaniałe połączenie, uwielbiam. A w dodatku mamy szybko bardzo zdrowy obiad.

Pamiętacie jak w wielu bajkach za dzieciaka zawsze dzieci nie lubiły szpinaku? Nie wiem dlaczego, doprawiony jest pycha.

 

 

Makaron z soczewicy w sosie szpinakowo-serowym z wędzonym łososiem

11 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: