Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Makaron z piersią z indyka, cukinią i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym w 20 minut.

Porcja ze zdjęcia ma 400 kcal
B:29.8g T:10.4g W:42.9g

Przepis w skrócie:

  1. Indyka podsmażamy z dwóch stron, a następnie zalewamy szklanką wody i gotujemy na patelni.
  2. Po 5 minutach dodajemy cukinię i cebulę. Gotujemy kolejne 5 minut.
  3. Na koniec dodajemy suszone pomidory i wyciskamy czosnek. Przykrywamy patelnię i wszystko gotujemy ok. 10 minut.
  4. Dodajemy 4 łyżki śmietany 30% i łyżkę mąki pełnoziarnistej rozpuszczonej w odrobinie wody, aby zagęścić sos. Jeżeli chcesz uciąć kcal pomiń śmietanę i mąkę.
  5. Na koniec dodajemy garść szpinaku. Wszystko mieszamy bardzo dokładnie i gotowe.
  6. Ja podałam z makaronem orkiszowym, a Ty możesz podać z czym masz ochotę.


Wyszło na prawdę pyszne, bardzo dobre połączenie smaku. A marynowana całą noc pierś smakuje wybornie.

 

 

Makaron z piersią z indyka

12 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: