Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Makaron z pesto z liści rzodkiewki, wędzonym tofu, serem feta, natką pietruszki i rzodkiewką. Obiad w 15 minut.

Mój dzisiejszy obiad ma 420 kcal. Dokładne ilości są podane na dwóch kolejnych zdjęciach. Zrobiłam dla Was screeny z fitatu. Zarówno ile czego użyłam do posiłku, jak i gramatura na zrobienie pesto z liści rzodkiewki, które odkryłam u Izy @czarna.wisienka.

Przepis:

  1. Makaron gotujemy
  2. Liście rzodkiewki - ja miałam liście z dwóch pęczków rzodkiewki
  3. Liście myjemy, wkładamy do słoika, dodajemy czosnek, cebule, sól i pieprz do smaku oraz wodę i oliwę, wszystko blendujemy
  4. Tofu kroimy na kawałeczki i podsmażamy na suchej patelni z każdej strony na złoty kolor
  5. Rzodkiewki i natkę pietruszki kroimy


Uwielbiam to połączenie.
Liście rzodkiewki są bardzo zdrowe, poczytajcie sobie o nich, to skarbnica drogocennych składników dla naszego organizmu.

 

 

Makaron z pesto i fetą

12 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: