Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Porcja ze zdjęcia dostarcza 393 kcal (312g)

B:22.6g T:10.3g W:49.4g

Składniki na 2 porcje:

  • mieszanka owoców morza z Lidla
  • 70g makaronu pełnoziarnistego na porcje (łącznie 140g)
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki śmietany 12% (50g)
  • 10g masła
  • 3 garście szpinaku
  • pęczek natki pietruszki
  • papryczka chilli, limonka i przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią


Sposób wykonania:

  1. Na patelni rozpuść masło, dodaj zmiażdżony czosnek i smaż minutę, dodaj pomidorki przekrojone na pół, szpinak i smaż 2 minuty.
  2. Dodaj pokrojone owoce morza, smaż maksymalnie 2-3 minuty (inaczej będą twarde).
  3. Na koniec dodaj śmietanę oraz łyżkę wody z makaronu. Dodaj pokrojoną papryczkę, natkę oraz dopraw solą i pieprzem do smaku. Zdejmij z ognia i skrop wszystko limonką (ile lubisz).
  4. Na patelnie do reszty dodaj ugotowany makaron i wszystko razem wymieszaj. Przyprawa na koniec. Wszystko przygotowywałam na małym ogniu.

 

 

Makaron z owocami morza w 15 minut

12 sierpnia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: