Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Makaron z krewetkami w stylu azjatyckim w 20 minut

Porcja makaronu (325g) dostarcza 415 kcal
B:22.6g T:7.6g W:62.1g
Całość ma 1245 kcal

Przepis na całą patelnie makaronu:


Składniki:

  • 200g krewetek królewskich, ja zawsze kupuje Myfood z Biedronki
  • 230g mieszanki chińskiej z Biedronki
  • 200ml wody
  • łyżka masła (12g)
  • 150g fasolki szparagowej zielonej
  • papryczka chilli, 200 g makaronu vermicelli z Biedronki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • przyprawy: czosnek granulowany, przyprawa chińska Kamis, trawa cytrynowa kotanyi, papryka słodka i chilli, curry, pieprz - wszystko po szczypcie, saj ile lubisz
  • dodatki: prażona cebulka, sezam, natka pietruszki i kolendra


Sposób wykonania:

  1. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy krewetki i pokrojoną papryczkę.
  2. Po chwili dodajemy warzywa, przyprawy, sos sojowy i zalewamy wodą, dusimy pod przykryciem 10 minut.
  3. Makaron przygotowujemy według wskazówek ma opakowaniu, a następnie dajemy go na patelnię i mieszamy.
  4. Proponuję dodać z dodatkami, które wypisałam wyżej.

 

Gotowe! Proste, szybkie, pyszne i zdrowe.

 

 

Makaron z krewetkami

12 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: