Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Na zdjęciu jedno z moich ulubionych dań. W dodatku szybkie w wykonaniu, zdrowe i dobrze smakuje po odgrzaniu. Makaron ryżowy z kurczakiem, warzywami i grzybami MUN w 25 minut!

Taka porcja to 400 kcal
B:23.4g T: 5.8 g W: 61.3g
50g makaronu na porcję

Składniki na 4 takie porcje:

  • opakowanie mieszanki chińskiej mrożonej (Lidl)
  • 0.5 słoiczka koncentratu pomidorowego
  • cebula (kroimy w piórka/kostkę)
  • grzybki MUN - 0.3 opakowania
  • pomidory krojone- puszka
  • sos sojowy - łyżka
  • zioła tajskie #kotanyi (są w Lidlu)
  • pasta curry
  • pojedyncza pierś z kurczaka (kroimy na małe kawałki)
  • makaron ryżowy
  • pędy bambusa i kolendra - opcjonalnie


Sposób wykonania:

  1. Kurczaka obtaczamy w paście curry (ostawiamy na 5 min)
  2. Kroimy cebulę, rozgrzewamy patelnię i nastawiamy wodę na makaron
  3. Na rozgrzaną patelnię dodajemy kurczaka, smażymy z dwóch stron po 3 minuty
  4. Dodajemy cebulę, mieszankę chińską i dusimy przez 5 min
  5. Dodajemy koncentrat, pomidory, łyżkę sosu sojowego, zioła tajskie, sól pieprz i pędy bambusa
  6. Dusimy kolejne 5-7 min.
  7. Danie przystroiłam kolendrą, suszoną cebulą i czarnuszką


Gotowe!

 

 

Makaron ryżowy z kurczakiem

29 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: