Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Łosoś pieczony z młodymi ziemniakami i mizerią z rzodkiewką.

Porcja ze zdjęcia ma 384 kcal
B:26.5g T:16.9 W:34.1g


Sposób wykonania 2 takich porcji:

  1. Łosoś - 200g - (moja porcja 100g) przekroiłam na pół, wsadziłam do naczynia żaroodpornego, dodałam pół łyżki masła, kilka listów natki pietruszki, przyprawę do ryb Kamis, kilka kropel soku z cytryny, pieprz i sól do smaku.
  2. Piekłam w 180 stopniach (góra-dół) przykryte folią przez 20 minut.
  3. 400g (moja porcja 150g) ziemniaki skrobiemy i gotujemy 20 min na parze/w wodzie.
  4. Ogórka szklarniowego, szczypiorek i rzodkiewkę - 5 szt. kroimy i dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego oraz sól i pieprz.
  5. Dodatki: pomidorki, rukola i kiełki brokuła.


Już zawsze będę tak robiła łososia. Wspaniały sposób!

 

 

Łosoś pieczony z młodymi ziemniakami

12 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: