Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Porcje ze zdjęcia podzieliłam na 4 porcje, gdyż jest bardzo syta (ziemniaki mają bardzo wysoki indeks sytości)

Jedna porcja (130g) dostarcza 152 kcal
B:8.3g T:6.4g W:17.2g

Składniki:

  • ugotowany bób (200g)
  • ugotowane ziemniaki (200g)
  • pęczek koperku (10g)
  • pestki dyni uprażone na złoty kolor na suchej patelni (10g)
  • majonez wegański z Biedronki (bardzo dobry) (40g)
  • łyżeczka musztardy (5g)
  • starta na tarce mozzarella (50g)
  • Przystrojenia: pomidorki i czarnuszka (nie wliczałam).


Sposób wykonania:

  1. Bób i ziemniaki gotujemy (jedno i drugie 20 min na średnim ogniu - do miękkości).
  2. Bób ubieramy, ziemniaki i koperek kroimy, pestki prażynki ok. 2 minuty.
  3. Dodajemy wszystko do miski, mieszamy z majonezem i musztardą.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

 

 

Letnia sałatka z bobem w roli głównej

12 sierpnia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: