Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Leczo z kiełbasą, boczkiem i warzywami ze świeżą kajzerką w 20 minut!


Porcja ze zdjęcia dostarcza 512 kcal
B:21.5g T:19.1g W:66.6g

Z proporcji, które podaje powstaje 6 takich porcji.


Składniki:

  • 2 papryki (jedna czerwona, druga żółta) - kroimy w paski
  • 3 kiełbaski pikok pure line
  • 3 plastry boczku wędzonego
  • puszka pomidorów
  • koncentrat pomidorowy
  • 1 cukinia (wycinamy pestki z cukinii i tniemy w słupki
  • 3 pieczarki ( kroimy)
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • przyprawy: czosnek niedźwiedzi, papryka słodka, przyprawa do gulaszu(Prymat), czosnek z natką pietruszki, sól i pieprz (wszystko według własnego uznania - jednak lepiej dać na początku mniej i później dodać).
  • Do posypania: cebula prażona, cebula suszona, natka pietruszki mrożona.

 

Sposób wykonania:

  1. Na patelni podsmażamy boczek i kiełbasę i po ok. 4 minutach dodajemy cebule i smażymy aż cebula będzie miękka.
  2. W garnku zagotowujemy 300ml wody z liśćmi i zielem.
  3. Gdy woda się gotuje dodajemy pokrojoną paprykę i cebule.
  4. Do gara z warzywami dodajemy kiełbasę i przyprawy. Wszystko razem gotujemy kolejne 10 minut i mamy pyszne jedzonko.


Gotowe! Jakie to było pyszne. Jadłam z dokładką i do teraz nie byłam głodna. Takie dania szanuję najbardziej!

 

 

Leczo z kiełbasą i boczkiem

06 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: