Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Kolorowa sałatka z wędzonym tofu i pesto z liści rzodkiewki w 10 minut.

Talerz ma 421 kcal
B:14.8g T:32.3g W: 20.3g

 

Przepis:

  1. Dwie garście rukoli
  2. Pół awokado
  3. 5 pomidorków koktajlowych
  4. 3 plastry papryki
  5. Pół opakowania tofu wędzonego zamarynowanego w łyżce sosu sojowego, pół łyżeczki oleju rzepakowego, czosnek granulowany
  6. Papryka wędzona
  7. Tofu smażymy z dwóch stron, przewracamy, gdy się zarumieni
  8. Parmezan - super podkręca smak
  9. Pesto z liści rzodkiewki (liście z całego pęczka), garści pietruszki, 10 sztuk orzeszków ziemnych, 2 łyżki oliwy z oliwek, odrobina wody, pieprz, dwa ząbki czosnku, mała cebulka.
  10. Wszystko blendujemy, ja później trzymam w lodówce i sobie dodaje do makaronów i sałatek. Cudowny dodatek i smak.
  11. Wszystko polałam łyżeczką oliwy z oliwek i posypałam czarnuszką.


Gotowe!

To jedna z lepszych sałatek jakie jadłam. Tofu to moje odkrycie 2020 roku.

 

 

Kolorowa sałatka z wędzonym tofu

29 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: