Kolorowa sałatka z wędzonym tofu i pesto z liści rzodkiewki w 10 minut.
Talerz ma 421 kcal
B:14.8g T:32.3g W: 20.3g
Przepis:
- Dwie garście rukoli
- Pół awokado
- 5 pomidorków koktajlowych
- 3 plastry papryki
- Pół opakowania tofu wędzonego zamarynowanego w łyżce sosu sojowego, pół łyżeczki oleju rzepakowego, czosnek granulowany
- Papryka wędzona
- Tofu smażymy z dwóch stron, przewracamy, gdy się zarumieni
- Parmezan - super podkręca smak
- Pesto z liści rzodkiewki (liście z całego pęczka), garści pietruszki, 10 sztuk orzeszków ziemnych, 2 łyżki oliwy z oliwek, odrobina wody, pieprz, dwa ząbki czosnku, mała cebulka.
- Wszystko blendujemy, ja później trzymam w lodówce i sobie dodaje do makaronów i sałatek. Cudowny dodatek i smak.
- Wszystko polałam łyżeczką oliwy z oliwek i posypałam czarnuszką.
Gotowe!
To jedna z lepszych sałatek jakie jadłam. Tofu to moje odkrycie 2020 roku.
