Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Uwielbiam kebaby, dlatego stworzyłam kolejną wersję tego wspaniałego dania.
Porcja ze zdjęcia ma 550 kcal

B:35.9g T:18.4g W:62.1g


Przepis na 1 porcje jak ze zdjęcia:

  • 150g mięsa z podudzi kurczaka - mięso zamarynowałam w: przyprawie gyros, pieprzu ziołowym, papryce słodkiej wędzonej, czosnku niedźwiedzim, przyprawie do kurczaka złocistego i pieprzu. Marynowałam ok. 2h (im dłużej tym lepiej). Mięso kroimy.
  • 1 ziemniak (100g) pokroiłam cienko, skropiłam oliwą i piekłam w 250 stopniach przez 20 minut.
  • Mięso piekłam 40 minut w 200 stopniach, a później jak zobaczyłam, ze już mocno się przypiekł to zmniejszyłam do 170 i piekłam jeszcze 15 minut.
  • Wyciągnęłam mięso i piekłam frytki, a w międzyczasie pokroiłam warzywa i przyrządziłam wrapy (jak wskazali na opakowaniu - wrap z Lidla)
  • Warzywa: papryczki pepperoni ze słoika 5 szt., 20g cebuli, pół pomidora, pół ogórka kiszonego, 3 liście sałaty
  • Sos jogurtowy Roleski z ziołami (20g), papryczki chilli w oliwie (są na tygodniu włoskim w Lidlu, marka Italiamo)
  • 10g sera grana padano


W sumie to wszystko jest z Lidla. Całość posypałam przyprawa czosnek niedźwiedzi też z Lidla. Kocham ten sklep.

Jakie to było dobre. Uwielbiam! Patryk to już w ogóle przeszczęśliwy jak robię kebaba na obiad/kolacje.


Poprzednie wersje moich kebabów chętnie robicie, pora na ten. Podobny, ale jednak inny - dość pikantny, lubię to!

 

 

Kebab po Natibuczojsku

06 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: