Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Mój ulubiony czerwcowy obiad od dziecka

Porcja ze zdjęcia dostarcza 360 kcal
B:15.2g T:15.6g W:40.4g

Za fasolką szparagową już chodziłam z 3 tygodnie i wczoraj udało mi się kupić. Jak ja kocham nowalijki! Jak nie znasz tego obiadu, to musisz go zrobić. Najlepszy!

Sposób wykonania:

  1. 150g ziemniaków skrobiemy i gotujemy w wodzie / na parze 20 minut posypujemy koperkiem
  2. Fasolkę - 100g - obcinamy końce i gotujemy na parze / w wodzie 15 min.
  3. Ja mam garnek z dwoma piętrami i zrobiłam wszystko na raz.
  4. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła, dodajemy łyżkę bułki tartej - wszystko mieszamy i dodajemy ugotowaną fasolkę. Dodajemy sól i pieprz.
  5. 5 liści sałaty rwiemy, kroimy dwie rzodkiewki i ogórka oraz szczypiorek-mieszamy z łyżką jogurtu naturalnego, solą i pieprzem.
  6. Jajko smażymy na rozgrzanej patelni z łyżeczką oleju rzepakowego.

 

 

Jajko sadzone i fasolka szparagowa

12 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: