Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Na śniadanie, kolację, do pudełka lub przekąskę ja różne imprezy okolicznościowe polecają się zielone jajeczka. Świetnie będą wyglądały też na Wielkanocnym stole, o ile sytuacja się uspokoi.

1 połówka dostarcza 47 kcal
B:4.3g T: 2.8g W:1.5g

Przepis na 14 takich połówek:

  1. 7 jajek gotujemy na twardo, obieramy, studzimy i kroimy jajka na pół.
  2. Gotujemy brokuła (świeży lub mrożony - ok. 7 różyczek) - czas gotowania ok. 7-10 minut
  3. Żółtka przekładamy na do wysokiego naczynia, dodajemy brokuła oraz przyprawy- czosnek - ząbek lub łyżeczkę czosnku granulowanego, sól, pieprz.
  4. Wszystko blendujemy na jednolitą masę i posypujemy suszonymi pomidorami.

 

Gotowe. Bardzo trafne połączenie.

 

 

Jajka faszerowane brokułem

29 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: