Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Na śniadanie, kolację, do pudełka lub przekąskę ja różne imprezy okolicznościowe polecają się zielone jajeczka. Świetnie będą wyglądały też na Wielkanocnym stole, o ile sytuacja się uspokoi.

1 połówka dostarcza 47 kcal
B:4.3g T: 2.8g W:1.5g

Przepis na 14 takich połówek:

  1. 7 jajek gotujemy na twardo, obieramy, studzimy i kroimy jajka na pół.
  2. Gotujemy brokuła (świeży lub mrożony - ok. 7 różyczek) - czas gotowania ok. 7-10 minut
  3. Żółtka przekładamy na do wysokiego naczynia, dodajemy brokuła oraz przyprawy- czosnek - ząbek lub łyżeczkę czosnku granulowanego, sól, pieprz.
  4. Wszystko blendujemy na jednolitą masę i posypujemy suszonymi pomidorami.

 

Gotowe. Bardzo trafne połączenie.

 

 

Jajka faszerowane brokułem

29 stycznia 2021
15 kwietnia 2021
Curry z piersią z indyka i warzywami podawana z ryżem i świeżą kolendrą w 20 minut Porcja ze (1/4 sosu i 50 g ryżu razem 570g) dostarcza 605 kcal B:31.1g T:22.2g W:69.2g Składniki na 4 porcje: 450g piersi z indyka
15 kwietnia 2021
Placuszki bananowo-kakaowe z czekoladą i dodatkami w 15 minut. Porcja ze zdjęcia dostarcza 490 kcal B:18.8g T:17.7g W:63.5g Same placuszki 9 szt.(190g) 334 kcal Przepis na 21 placuszków (jeden 34kcal): 2 banany 2 jajka 3 łyżki mąki (u mnie pszenna
15 kwietnia 2021
Przez żołądek do serca. Jednak do stosowania cały rok, a nie tylko dzisiaj. Poczułam wiosnę patrząc na to zdjęcie. A Ty? Moja porcja ma 498 kcal B:23.8g T:32.2g W:28.9g Sposób wykonania: Rozcinam parówkę prawie do końca i zawijam w serduszko,

Najnowsze przepisy

Komentarze: