Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Gofry mocno owocowe, z dżemem, jogurtem naturalnym. Gofry na mące jaglanej, mleku migdałowym i proszkiem budyniowym bez cukru.

Porcja ze zdjęcia ma 432 kcal
B:11.6g T:7.1g W:82.4g
Dałam 0.4 opakowania dżemu, jeżeli dasz mniej, to będzie 100 kcal mniej.

Przepis (proporcje na 4 gofry):

  • 5 łyżek mąki jaglanej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 100 ml mleka
  • jajko (białka ubijamy, a żółtka mieszamy z resztą składników)
  • 2 łyżeczki erytrytolu (cukier 0 kcal)
  • pół opakowania budyniu (Winiary)
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • bez cukru, smak śmietankowy

 

Sposób przygotowania:

  1. Nagrzewamy gofrownicę.
  2. Białka ubijamy, resztę składników mieszamy razem.
  3. Następnie delikatnie mieszamy.
  4. Gofrownice smarujemy olejem i wylewamy ciasto.
  5. Pieczemy 5-6 minut.

 

Dodatki:

  • łyżka jogurtu naturalnego
  • 0.4 opakowania dżemu truskawkowego 100% (Lidl)
  • garść mrożonych czerwonych i czarnych porzeczek od mamy
  • kiwi

 

Gotowe!

 

 

Gofry mocno owocowe

29 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: