Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Gnocchi z krewetkami, szpinakiem, brokułem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym w 15 minut

Porcja ze zdjęcia m 491 kcal
B:29.1 T:21.3g W:46.9g

Wszyscy fani włoskich smaków na pewno polubią to danie. Chociaż wiem, że są miłośnicy krewetek, ale też osoby, które ich nie jedzą z różnych względów. A jak to jest u Ciebie?

Przepis na 2 porcje (wszystkie składniki z Lidla:

  • 200g gnocchi
  • 200g krewetek
  • 4 różyczki brokuła
  • 60g śmietany 30%
  • 3 garście świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łodygi natki pietruszki
  • 7 plastrów suszonych pomidorów
  • 20g masła
  • pół szklanki bulionu lub wody jak nie masz
  • przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, pieprz i sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzewam patelnie, roztapiam masło.
  2. Dodaję do masła krewetki, przyprawę Kamisa, solę, pieprzę, daję dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz szpinak i staram się wysmarować w tej marynacie krewetki.
  3. 2-3 minuty podsmażam.
  4. Następnie dodaję bulion - ja dałam po prostu niedzielny rosół.
  5. Dodaję pokrojone pomidory suszone i wcześniej ugotowanego brokuła pokrojonego na kawałki oraz ugotowane gnocchi (gotują się 2 minuty, szok)
  6. Wszystko duszę razem ok. 5 min.
  7. Dodaję śmietanę 30%, czekam aż zacznie bulgotać i gotowe. Można jeszcze posypać serem.


Gotowe.

 

Gnocchi z krewetkami i szpinakiem

06 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: