Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Gnocchi z krewetkami, fasolką, porem i marchewką w sosie śmietanowym w 20 minut.

Porcja ze zdjęcia ma 324 kcal
B:19.1g T:5.9g W:49.3g


Przepis na 3 porcje jak ze zdjęcia:

  1. Gnocchi GustoBello z Biedronki - na zdjęciu 150g
  2. 200g ugotowanych krewetek - myfood z Biedronki
  3. Rozgrzewam patelnię, rozpuszczam łyżeczkę masła i wrzucam krewetki. Nie rozmrażam ich wcześniej.
  4. Dodaję 2 łyżeczki natki pietruszki i przykrywam.
  5. Później dolewam szklankę wody (200ml) i daję 200g mrożonej zielonej fasolki szparagowej i startą marchewkę. Po ok. 7 minutach dodaję startą 1 marchewkę.
  6. Dodaję przyprawy - czosnek granulowany, zioła toskańskie, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią oraz oregano, sól i pieprz. Przypraw daj ile lubisz.
  7. Dodaję łyżkę śmietany 36% i wszystko dokładnie mieszam.
  8. Gnocchi gotują się tylko 2 minuty w zagotowanej wodzie.
  9. Można też posypać parmezanem albo grana padano, ale ja akurat nie miałam. Myślę, że super by pasował.


Przepyszny obiad! Jadłam z takim smakiem, że powtórzę to danie nie raz i nie dwa razy.

 

 

Gnocchi z krewetkami

12 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: