Gnocchi z krewetkami, fasolką, porem i marchewką w sosie śmietanowym w 20 minut.
Porcja ze zdjęcia ma 324 kcal
B:19.1g T:5.9g W:49.3g
Przepis na 3 porcje jak ze zdjęcia:
- Gnocchi GustoBello z Biedronki - na zdjęciu 150g
- 200g ugotowanych krewetek - myfood z Biedronki
- Rozgrzewam patelnię, rozpuszczam łyżeczkę masła i wrzucam krewetki. Nie rozmrażam ich wcześniej.
- Dodaję 2 łyżeczki natki pietruszki i przykrywam.
- Później dolewam szklankę wody (200ml) i daję 200g mrożonej zielonej fasolki szparagowej i startą marchewkę. Po ok. 7 minutach dodaję startą 1 marchewkę.
- Dodaję przyprawy - czosnek granulowany, zioła toskańskie, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią oraz oregano, sól i pieprz. Przypraw daj ile lubisz.
- Dodaję łyżkę śmietany 36% i wszystko dokładnie mieszam.
- Gnocchi gotują się tylko 2 minuty w zagotowanej wodzie.
- Można też posypać parmezanem albo grana padano, ale ja akurat nie miałam. Myślę, że super by pasował.
Przepyszny obiad! Jadłam z takim smakiem, że powtórzę to danie nie raz i nie dwa razy.
