Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Dorsz pieczony z frytkami i sałatką w 25 minut.

Taki obiad robi się sam w piekarniku.

 

Przepis:

  1. Obrać ziemniaka i marchewkę
  2. Polać łyżeczką oliwy
  3. Dodać przyprawę do ziemniaków, czosnek granulowany i pieprz oraz wszystko wymieszać
  4. Rybę (200g) doprawić solą, pieprzem, położyć natkę pietruszki i plaster cytryny.
  5. Pieczemy w piekarniku 20 minut w 250 stopniach.
  6. Gdy wszystko będzie gotowe wykładamy na talerz, a obok dajemy ulubioną sałatkę - u mnie rukola i pomidorki koktajlowe posypane czarnuszką.

 

Gotowe.

Porcja ze zdjęcia ma 340 kcal
B: 39.5g T:8.9g W:27.1g

 

 

Dorsz pieczony z frytkami

29 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: