Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Obiad, który przygotowuje się 20 minut.

Taki talerz to 342 kcal
B:25.5g, T:4.8g, W:43.2g

Porcja zdrowia dla każdego.

Przepis:

  1. Dorsza przyrządzamy w parowarze równocześnie z fasolką (pół opakowania 450 g). Płat dorsza (280g) przyprawiam natką pietruszki, solą, pieprzem oraz 2 plastrami cytryny. Gdy woda w parowarze się zagotuje wszystko razem paruje 20 min.
  2. Gdy nie masz parowaru, możesz upiec/ugotować/usmażyć. A fasolkę szparagową ugotować.
  3. Kasza to mhiammas (kuskus persłowy) - gotowa mieszanka Trendy Lunch od Melvit. Akurat taką miałam w domu. Kiedyś kupiłam w Lidlu.
  4. Sałatka: pomidorki (10 sztuk) kroimy w półksiężyce, dodajemy 1/3 posiekanej czerwonej cebuli i pęczek świeżej bazylii.


Gotowe!

 

 

Dorsz na parze z fasolką, kaszą i pomidorową salsą

29 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: