Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Domowy kebab w wersji fit, ale nie poczujesz, że to fit! Najlepszy kebab jaki jadłam, serio!

Wszystkie produkty są z Biedronki, jedynie papryczki chilli z Lidl. A „bułka” to spody do pizzy z Biedronki (GustoBello), które ciągle Wam polecam. No niech mi ktoś powie czy taka dieta nie jest wspaniała? Ja ją kocham! Na kebaba już od dawna miałam ochotę, ale takiego dobrego, to sobie takiego zrobiłam razem z Patrykiem.

Kebab ze zdjęcia ma 438 kcal i jest pełnowartościowym, zdrowym posiłkiem, który spokojnie możesz jeść na diecie
B:26.6g T:17.3g W:43.4g

Ja mięsa zrobiłam tak 850g, bo chciałam, aby taki obiad był na dwa dni. Proporcje mięsa są na 9 takich kebabów.


Sposób wykonania:

  1. Mięso z ud kurczaka bez kości i skóry (Biedra) oczyściłam z tłuszczu i innych niespodzianek marynowałam całą noc w przyprawach i łyżce oleju rzepakowego. Przyprawy: Kamis przyprawa do kurczaka złocista i przyprawa gyros, papryka słodka i wędzona, czosnek granulowany. Ja dałam dużo - wszystkiego po porządnej łyżeczce + szczypta pieprzu.
  2. Mięso piekłam w 200 st. w naczyniu przez 40 minut bez przykrycia i 20 minut przykryte folią aluminiową.
  3. Spody do pizzy kroimy na pół, podgrzewamy z dwóch stron aż się zarumienią.
  4. Frytki kupiłam takie do piekarnika z Aviko. Piekłam tak jak jest na opakowaniu.
  5. Smarujemy sosem (2 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka majonezu, łyżeczka przyprawy tzatziki Kamis).
  6. Następnie układamy mięso, frytki 20g, ser (ja dałam 5g parmezanu), 2 plastry pomidora, 4 plastry ogórka, 2 plastry cebuli czerwonej pokrojonej w kosteczkę, papryczki pepperoni, rukola i sos chilli. Zawijamy w folie.

 

Gotowe!

 

 

Domowy kebab w wersji fit

12 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: