Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Bezmięsny obiad, który skradł moje serce w 15 minut!

Porcja ze zdjęcia dostarcza 493 kcal (520g czyli ponad pół kilograma jedzenia).
B:28.2g T:22g W:46g

Składniki:

  • opakowanie tofu wędzonego

  • łyżeczka koncentratu pomidorowego

  • łyżeczka papryczek chilli w oleju z Lidla albo przyprawa chwilki lub papryka słodka jak nie lubisz ostrego,

  • opcjonalnie odrobina sosu sojowego

  • łyżeczka mąki ziemniaczanej

  • przyprawa: zioła toskańskie lub suszone pomidory

  • sól i pieprz do smaku

  • łyżeczka oleju do smażenia

  • gnocchi (100g przed ugotowaniem)

  • odrobina (5g) sera mozzarella do posypania gnocchi

  • 2 garście jarmużu

  • 6 pomidorków koktajlowych

  • 6 pieczarek marynowanych


Sposób wykonania:

  1. Tofu kroję kawałki, mieszam z koncentratem, papryczkami i/lub przyprawami, następnie obtaczam to w mące ziemniaczanej i smażę na dobrze rozgrzanej patelni z olejem. Smażę z każdej strony na średnim ogniu po ok. 2-3 minuty.

  2. Gnocchi najczęściej kupuję z Biedronce z GustoBello i gotuję według wskazówek na opakowaniu. Posypuje serem.

  3. Warzywa układam w sałatkę.


Jak mi smakuje to tofu! To jest w ogóle inny stan umysłu jeżeli chodzi o tofu. Uwielbiam, jem co najmniej raz w tygodniu.

Lubisz tofu? Ja się do niego przekonałam w tamtym roku i jem bardzo często. Jest serio super jak się do niego odpowiednio podejdzie.

Miłego wieczoru!

 

Bezmięsny obiad z tofu i gnocchi

15 kwietnia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: