Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

W 10 minut. Omlet, jest dobry zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc można go zabrać ze sobą.

Przepis:

Składniki:

  • 1 banan
  • 2 jajka
  • łyżka płatków jaglanych/owsianych błyskawicznych
  • dwa daktyle (lub inne słodzidło, ja akurat miałam pod ręką)
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka oleju rzepakowego


Sposób wykonania:

  1. Wszystko blendujemy (lub rozgniatamy banana widelcem i wszystkie składniki łączymy)smażymy z dwóch stron na mocno nagrzanej patelni na małym ogniu pod przykryciem. Aby nie popsuć omletu przy przewracaniu, można użyć talerza i go zsunąć, a następnie przełożyć na wierz odwróconą patelnię. Ja tak zawsze robię.
  2. Dodatki to jogurt naturalny 3 łyżeczki i mrożone owoce leśne (garść).
  3. Ja pokroiłam omlet na 4 części.


Całość ma 425 kcal
B: 18.9g
T:17.7g
W:47.8g


*Jeżeli chcesz uciąć kcal, możesz dać jedno jajko albo zrezygnować z płatków jaglanych, albo to i to. Wtedy wyjdzie ok. 300 kcal.

 

 

Bananowy omlet z owocami leśnymi

29 stycznia 2021

Najnowsze przepisy

Komentarze: