Zapisz się i bądź na bieżąco!

Copyright 2020. NATIBUCZI. Wszelkie prawa zastrzeżone.

04 maja 2021
Porcja ze zdjęcia dostarcza 498 kcal B:37.9g T:15.9g W:53.1g Składniki na 12 pulpetów w sosie: Pulpety: 350g polędwicy z dorsza 2 jajka 10g sera grana padano 60g bułki tartej 5g masła Przyprawy: do ryby Knorr bez soli, pietruszka suszona, czosnek
04 maja 2021
Ciasto bananowe - szybki, prosty i pyszny przepis z gwarancją bez zakalca. Super opcja na wykorzystanie czarnych bananów - w stylu zero waste. Na początek kilka zasad o których musisz pamiętać! Pod żadnym pozorem nie otwieraj piekarnika w trakcie pieczenia.
04 maja 2021
Placuszki z musem malinowym w 15 minut Takiego przepisu jeszcze nie było! Porcja ze zdjęcia dostarcza 487 kcal B:19.7g T:16g W:80g Składniki na 15 placków: opakowanie serka Bieluch lekki (150g) 1 banan łyżka erytrytolu do posłodzenia 85g mąki owsianej łyżeczka

Kolacje

Śniadania

Zupy i kremy

Obiady

Desery

Wypieki

Sałatki

Ryby i owoce morza

Kasze i ryż

Przekąski

Makarony

Moje przepisy

Cześć, nazywam się Natalia Buczyńska-Pizoń.

Miło mi powitać Cię

w kulinarnej krainie

 

Moją pasją jest gotowanie, ale nie zmusza mnie do spędzania godzin w kuchni. Moje potrawy są zdrowe, kolorowe, smaczne, szybkie w przygotowaniu i bazują na łatwo dostępnych produktach.

 

Poza gotowaniem lubię podróżować, poznawać nowe smaki zarówno w lubelskich restauracjach, jak i w innych miastach Polski czy innych krajach.

 

Od zawsze też lubiłam robić zdjęcia. Poprzez moją działalność na Instagramie, a teraz tutaj na blogu mogę rozwijać dwie swoje pasje – gotowanie i fotografię. Apetycznie podane sprawia, że smakuje mi jeszcze bardziej, a dzięki temu nie myślę o podjadaniu.

 

Studiowałam zarządzanie, z naciskiem na marketing i tak się z naukami społecznymi polubiłam, że postanowiłam zrobić doktorat z tej dziedziny i aktualnie jestem na 3 roku.

 

Wywróciłam swoje życie do góry nogami

i zmieniłam swój styl na zdrowy.


Jeszcze 3 lata temu mój styl życia wyglądał całkiem inaczej – jadłam za dużo i za tłusto. Mój codzienny jadłospis przepełniony był słodyczami i słonymi przekąskami, których skład był niczym Tablica Mendelejewa. Gdy zaczynałam swoją przygodę ze zdrowym odżywianiem i odchudzaniem popełniłam wiele błędów, ale na nich nauczyłam się i doszłam do miejsca, w którym jestem.

Aktualnie żyję aktywnie i wybieram takie formy aktywności, które sprawiają mi frajdę – rower, rolki, treningi fitness, a nawet bieganie. Moje przepisy są dla mnie tak smaczne, że nie myślę już o przetworzonym jedzeniu.

Gdy zmieniłam myślenie i postawiłam na zdrowie, udało mi się przede wszystkim zaakceptować siebie taką jaką jestem i skupić się na swoim zdrowiu, a nie tylko na efektach. Zrozumiałam, że liczba na wadze nie sprawi, że będę czuła się dobrze w swoim ciele.

Posiłki przygotowuję z łatwo dostępnych produktów i gotuję bardzo ekonomicznie. U mnie nic się nie marnuje.
Jak znasz mnie z mojego Instagrama @natibuczi, to na pewno o tym wiesz 😊.

 

Pokazuję, że dieta to nie kara, a żeby schudnąć lub utrzymać aktualną wagę wystarczy wprowadzić kilka prostych zmian.
Do zmiany stylu życia na zdrowy doszłam sama, a teraz motywuję do tego innych.


Miło mi Cię poznać! 

23 kwietnia 2021
  Za każdym razem, gdy pokazuję u siebie na profilu chlebek bananowy, to pojawia się zawsze
15 kwietnia 2021
Słowem wstępu może wyjaśnię, dlaczego akurat trenuję z Pamelą. Głównym powodem tutaj jest sposób układania
15 kwietnia 2021
Zdrowy styl życia ze wzlotami i upadkami stosuję ponad 3 lata. Cofając się na moim

Popularne wpisy

Najnowsze przepisy

Zdrowa dieta

Zakupy

Jadłospisy