Cześć, nazywam się Natalia Buczyńska-Pizoń i rzuciłam pracę na etacie, aby pomagać zmieniać nawyki. To moja misja.

Z moimi przepisami schudłam prawie 25 kg. W moich potrawach liczy się przede wszystkim smak, a prostota wykonania, ogólna dostępność produktów i apetyczny sposób podania to tylko bonus. Dodatkowo podaję kalorie i makroskładniki do każdego przepisu.

Razem z moim mężem Patrykiem tworzymy e-booki kulinarne z jadłospisami z moich autorskich przepisów, które żywią nas każdego dnia, które możesz nabyć w sklepie.

Jestem studentką dietetyki. Szczególnie interesuje mnie psychodietetyka i zmiana nawyków żywieniowych. Skończyłam podwójne studia i tak mi się to spodobało, że postanowiłam zrobić doktorat z zarządzania. Występuję na konferencjach jako prelegent oraz uczę studentów m. in. marketingu, mediów społecznościowych i badania rynku.

Znajdziesz tu także treści lifestylowe, urodowe, biznesowe, relacje z podróży.

Miło mi Cię poznać.

Skąd

NatiBuczi?

W szkole dostawaliśmy kody do logowania, dzięki którym można było poznać wyniki egzaminów. Mój to natbucz3, więc gdy zakładałam konto na Instagramie wpisałam natibuczi i tak już zostało do dziś.

Moja działalność zaczęła się, bo chciałam się zmotywować do odchudzania, jednak po wielu niepowodzeniach stwierdziłam, że ja nie umiem być na diecie. Dlatego też zmieniłam swoje życie o 180 stopni i na stałe przewartościowałam swoje nawyki żywieniowe. Schudłam 20 kilogramów bez efektu jo-jo, a zdrowy styl życia stał się moją rutyną, do której doszłam sama, a teraz motywuję do tego innych.

W codziennym jadłospisie znajduję miejsce na wszystko, jednak w zdroworozsądkowych ilościach. Najpierw nauczyłam się tego sama, a teraz uczę tego innych. Przepisy, które tworzę, są przede wszystkim smaczne, gdyż wychodzę z założenia, że życie jest za krótkie, aby jeść to, co nam nie smakuje. Urozmaicam dania, wplatam w nie wartości odżywcze, a przy tym staram się, aby posiłki były tanie. Każda moja potrawa ma także podane kalorie i makroskładniki.

Dopełnieniem mojego zdrowego stylu życia jest aktywność fizyczna – najbardziej lubię jeździć na rowerze, od kilku lat liczę kroki i ćwiczę w rytm muzyki.

Pokazuję, że dieta to nie kara, a żeby schudnąć lub utrzymać aktualną wagę wystarczy wprowadzić kilka prostych zmian. Na mojej stronie znajdziesz także kącik biznesowy, w którym dzielę się swoją wiedzą zdobywaną na przestrzeni ostatniej dekady.

Najnowsze przepisy

Przerywany post (IF- Intermitten fasting) jest obecnie jednym z najpopularniejszych na świecie trendów zdrowotnych i fitness. Ludzie używają tej metody, aby zredukować masę ciała, poprawić swoje zdrowie i uprościć swój styl życia. Wpis powstał na podstawie artykułów zawierających badania naukowe. Tytuły wszystkich artykułów znajdziesz na końcu wpisu. Wiele badań pokazuje, że post przerywany może mieć […]

Wrap z kurczakiem w panierce owsiano-serowej z warzywami i sosem. Porcja ze zdjęcia dostarcza 484 kcalB:31.6g T:19.7g W:44.8g Kurczaczki (z 300g wyszły 22 małe i większe kawałeczki)✔️przyprawa do kurczaka i harissa Kopen Anvistat (Lipitor) Zonder Recept Online , sól i pieprz✔️pierś z kurczaka (300g)✔️płatki owsiane (30g)✔️jajko (70g)✔️płatki drożdżowe nieaktywne (dają serowy posmak) (10g) -można pominąć✔️mleko […]

Zapisz się i bądź na bieżąco!

    Top